om os

P1 -foto af Dorte Dalgaard

Lev Bæredygtigt arbejder med og formidler permakultur. Vi er aktuelle med Bogen om Permakultur i 2019, udgiver “Tidsskrift om Permakultur”. Vi holder kurser, foredrag og workshops om permakultur på baggrund af vores praktiske arbejde med Svanholm Permakulturlandbrug og skovhave.

Mira Illeris (f. 1979) og Esben Schultz (f. 1977)
– har gennem mange år været aktive og centralt placerede i den skandinaviske permakultur bevægelse og er i 2019 aktuelle med Bogen om Permakultur.

er begge uddannede økologiske landmænd og har taget permakulturkursus i 2001. I september 2008 fik de tildelt permakulturdiplom.
– har været initiativtagere til Den selvforsynende landsby på Sydfyn, der startede i 2004, hvor de har arbejdet med permakulturdesign i landbruget og designet og bygget eget halmhus.
– startede i 2009 Tidsskrift om Permakultur, som de siden har redigeret og udgivet 2 gange årligt.
– har gennemført skovhavekursus hos en af verdens førende skovhavedyrkere, engelske Martin Crawford og i 2012 etableret en skovhave på 3000 m2 indenfor Svanholm Storkollektiv. I 2014 indgik de i en dokumentar-radioudsendelse i P1 om Svanholm Skovhave, som fik over 150.000 lyttere.
– har taget initiativ til Permakultur Landbrugene på Svanholm, hvor de i 2015 fik tilladelse til etablering af et permakultur-område med 6 boliger og tilhørende driftbygninger. Her er de nu ved at starte skovhave og permakultur landbrug op samt bygge halmhus, og flere andre familier er også igang.
– har besøgt mange permakultur projekter rundt om i Europa.
– er forfattere til en lang række artikler i Tidsskrift om Permakultur og andre medier.
– har undervist og arrangeret over 20 permakultur design-kurser og skovhavekurser og afholdt en række bygge-workshops.
– har jævnligt holdt foredrag om deres forskellige arbejdsfelter indenfor permakultur.

#permakultur, #bogen om permakultur, #Illeris, #Schultz

8 tanker om “om os”

 1. Käre “Lev Bäredygtigt”
  For et par aar siden noterede jeg ordet “ärtebuskträ” samt jeres web-adresse fra en yderst interessant radioudsendelse om netop permakultur. Nu har jeg faaet have (kedelig parcelhusslagsen) og stor lyst til at pröve noget nyt. Kunne I maaske hjälpe mig med videre oplysninger om dyrkning mm af ovenstaaende grönsag, og hvor man kan köbe den? Da jeg bor i Tyskland ville dens latinske navn muligvis ogsaa väre nyttigt.
  Iskriver, at man i Norge og Sverrige kan köbe jeres tidsskrift. Sender I ogsaa til Tyskland? Jeg gläder mig til at höre fra jer!
  Med venlig hilsen Charlotte Madsen

 2. Jo, vi kan godt lave en aftale til tyskland – men send mig en mail om det, så jeg har det samlet.

 3. Kære Mira og Esben.
  Jo ikke fordi vi kender hinanden såp godt, men min niece det er du nu.
  Steen og jeg ha købt et lille hus i Kyndby Huse. Med en grund på 1000 kvm. – og næsten altsammen græsplæne. (Dem vi køber af havde en søn der var ved at dø af et hvepsestik, så de blev så bange, så de udryddede næsten alt.) Ud til åbne marker. Vi overtager 1. august.
  Vi vil gerne have en dejlig og frugtbar have så meget i pagt med naturen som muligt. Drømmer om frugt og grønt, men også om blomster – og om at beholde udsigten plus at få nogle levende lækroge og lign.
  Vi forestiller os at vi vil betale nogle mennesker for at hjælpe os med at projektere det hele. Problemet er at vi ikke kan finde nogle havearkitekter som er perma-folk eller perma-folk som er havearkitekter.
  Vi vil altså betale hvad det koster for prof. hjælp. Ved ikke om du/I kan hjælpe? Måske først en havearkitekt og bagefter jer med at gøre det så øko som muligt?
  Mange hilsner
  Brit

 4. Hejsa
  Jeg har købt (11/4 med ordrenummer 2058) 2 stk billetter til omvisningen den 19. maj, men har endnu ikke modtaget dem, og bliver i tvivl om bookningen er sket.
  Mange hilsner
  Vita

 5. Hej
  Jeg har købt en bog via jeres netside, men har hverken modtaget en bekræftigelse eller andet, men pengene er hævet fra min konto. Jeg skulle have brugt bogen i morgen til en fødselsdag, hvilket er møg ærgeligt. Hvor er min bog? mvh Heidi Bjerg

Der er lukket for kommentarer.