lerhalmsvægs workshop 14.-16. februar

Vær med til at hjælpe Danmarks første fossilfri permakultur landbrug godt i gang – vær med til at bygge et helt særligt kredsløbshus af lokale naturmaterialer. Vi søger 6 voluntører til at hjælpe med at hjælpe med at bygge vores LERHALMSVÆGGE.

Halmhus bygges midt i permakultur landbruget

Huset og landbruget

Huset bliver forsænket i den sydvendte bakke, opvarmet af solen, bygget af træ fra skoven lige bag det og isoleret med halm. Som installationer bliver der svaleskab, kompost-toilet og et kulstoflagrende elsystem og Danmarks første rensningsanlæg af typen ”filteranlæg i drivhus”. Huset kommer således til at indgå i kredsløb med skovhaverne og skovlandbruget som vi er i gang med at etablere rundt om det. Mange tusind træer er allerede plantet.

Bytte-aftalen

Vi holder workshoppen, fordi vi gerne vil have byggeriet til at skride hurtigt fremad. Dit arbejde er derfor vigtigt for os!

Til gengæld for dit arbejde får du erfaring i at bygge sammen med andre, der deler interessen for bæredygtige løsninger. Du får undervisning i byggeriet, husets design og løsninger, permakultur, lovgivning omkring permakulturlandbrugene, teori om skovhaver og -landbrug (blandingskulturer af flerårige grønsager, buske og træer, selvfodrende hønsegård, nøddelund m. geder og næringsstofkredsløb mv).

Du får 1 rundvisning på det nyplantede skovlandbrug på 1,5ha.

Vi giver økologisk kost. Vi sørger for råvarer og kage og I laver mad i køkkenhold på vores udekøkken. Overnatning sker i det halvfærdige hus er altså primitivt.

Normalt koster vores kurser 750kr/dag, men her ”betaler” du med arbejde og råstyrke.

Deltagelse

For at søge om deltagelse skal du skrive til mirailleris@gmail.com. Vi vil gerne forsøge at lave en god holdsammensætning i forhold til alder, køn og gerne at nogle af deltagerne har byggeerfaring. Erfaringer fra forrige år viser at vi kommer til at sige nej til rigtig mange ansøgere, fordi der kommer så mange henvendelser. Vi vil derfor lige tydeligegøre at det er en betingelse for deltagelse at I kan deltage alle dage i hele programmet, og at i er arbejdsdygtige (ikke har undt i rykken er gravide eller lignende. Det giver den mest seriøse og samlede stemning på workshoppen til glæde for alle.

Workshoppen og mad er gratis, men vores erfaring er, at vi må bede om et depositum for ikke at sige nej til nogen, og efterfølgende at få afbud og køre med tomme pladser. Depositum på 1000kr indbetales på konto 8401 1047879 og gives retur efter workshoppen (hvis du er mødt op).

Om os

Vi har som permakultur diplomholdere, forfattere til Bogen om Permakultur, redaktører af Tidsskrift om Permakultur og initiativtagere først til Den selvforsynende landby og siden Permakultur landbrugene på Svanholm en mangeårig undervisningserfaring, har tidligere bygget halmhus og er uddannet økologiske landmænd.

Vel mødt – med ønske om en fremtid der modvirker klimaforandringerne. Esben Schultz og Mira Illeris

Læs mere på wwwpermakulturgaarden.dk og www.permakulturliv.dk

Program:

Dag 1

Kl. 10-13 – Vi mødes på landbruget – se det overordnede design, vision og vilkår og starter arbejdet med lerhalmsvæggene.

Kl. 13 – Frokost

Kl. 13.45 -16.30 – Vi arbejde på væggene

Kl.19-20.30 Undervisning – Hvad og hvordan skal vi bygge?

Dag 2

Kl. 7 – Morgenmad

Kl. 8.30-12.00 – Vi arbejde på væggene

Kl. 12.00 – Frokost

Kl.12.45-16.30 – Vi arbejde på væggene – friaften

Dag 3

Kl. 7 – Morgenmad

Kl. 8.30-12.00 – Vi arbejde på væggene

Kl. 12.00 – Frokost

Kl. 12.45 -15.30 – Vi arbejde på væggene

Kl.15.30 – 17 Rundvisning på vores permakultur landbrug