Byggeworkshop d.23.-26.9.21

Vær med til at hjælpe Danmarks første fossilfri permakultur landbrug godt i gang – vær med til at bygge et off-grid kredsløbshus af lokale naturmaterialer som halm, træ og ler. Vi søger voluntører der har erfaring med at arbejde i træ til at hjælpe med at beklæde permakulturhuset med kalmerbræder fra skoven, lave solfangere og andre byggeopgaver.

Huset og landbruget

Huset bliver forsænket i den sydvendte bakke, opvarmet af solen, bygget af træ fra skoven lige bag det og isoleret med halm. Som installationer bliver der svaleskab, kompost-toilet eget kulstoflagrende elsystem og forhåbentlig, Danmarks første rensningsanlæg af typen ”filteranlæg i drivhus”. Huset kommer således til at indgå i kredsløb med skovhaverne og skovlandbruget som vi er i gang med at etablere rundt om det. Mange tusind træer er allerede plantet.

Bytte-aftalen

Vi holder workshoppen, fordi vi gerne vil have byggeriet til at skride hurtigt fremad. Dit arbejde er derfor vigtigt for os!

Tilgengæld for dit arbejde får du erfaring i at bygge sammen med andre, der deler interessen for bæredygtige løsninger. Du får undervisning i byggeriet, husets design og løsninger, permakultur, lovgivning omkring permakulturlandbrugene, teori om skovhaver og -landbrug (blandingskulturer af flerårige grønsager, buske og træer, selvfodrende hønsegård, nøddelund m. geder og næringsstofkredsløb mv).

Du får 1 rundvisning på det nyplantede permakultur skovlandbrug på 1,5 ha.

Vi laver økologisk god kost med råvare fra Permakulturgaarden og alt efter vejret spiser vi i haven eller huset. Overnatning sker i medbragt telt på vores permakultur landbrug.

Læs mere: https://permakulturgaarden.dk/arrangementer/byggeworkshop-23-26-september/