byggeworkshop 23.-26.september

Vær med til at hjælpe Danmarks første fossilfri permakultur landbrug godt i gang – vær med til at bygge et off-grid kredsløbshus af lokale naturmaterialer som halm, træ og ler. Vi søger voluntører der har erfaring med at arbejde i træ til at hjælpe med at beklæde permakulturhuset med kalmerbræder fra skoven, lave solfangere og andre byggeopgaver.

Huset og landbruget

Huset bliver forsænket i den sydvendte bakke, opvarmet af solen, bygget af træ fra skoven lige bag det og isoleret med halm. Som installationer bliver der svaleskab, kompost-toilet eget kulstoflagrende elsystem og forhåbentlig, Danmarks første rensningsanlæg af typen ”filteranlæg i drivhus”. Huset kommer således til at indgå i kredsløb med skovhaverne og skovlandbruget som vi er i gang med at etablere rundt om det. Mange tusind træer er allerede plantet.

Bytte-aftalen

Vi holder workshoppen, fordi vi gerne vil have byggeriet til at skride hurtigt fremad. Dit arbejde er derfor vigtigt for os!

Tilgengæld for dit arbejde får du erfaring i at bygge sammen med andre, der deler interessen for bæredygtige løsninger. Du får undervisning i byggeriet, husets design og løsninger, permakultur, lovgivning omkring permakulturlandbrugene, teori om skovhaver og -landbrug (blandingskulturer af flerårige grønsager, buske og træer, selvfodrende hønsegård, nøddelund m. geder og næringsstofkredsløb mv).

Du får 1 rundvisning på det nyplantede permakultur skovlandbrug på 1,5 ha.

Vi laver økologisk god kost med råvare fra Permakulturgaarden og alt efter vejret spiser vi i haven eller huset. Overnatning sker i medbragt telt på vores permakultur landbrug.

Normalt koster vores kurser 750kr/dag, men her ”betaler” du med arbejde og råstyrke.

Deltagelse

For at søge om deltagelse skal du skrive til mirailleris@gmail.com. Vi vil gerne forsøge at lave en god holdsammensætning. Erfaringer fra forrige år viser at vi kommer til at sige nej til rigtig mange ansøgere, fordi der kommer så mange henvendelser. Vi vil derfor lige tydeligegøre at det er en betingelse for deltagelse at I kan deltage alle dage i hele programmet, og at i er arbejdsdygtige (ikke har undt i rykken, er gravide eller lignende. Det giver den mest seriøse og samlede stemning på workshoppen til glæde for alle.

Workshoppen og mad er gratis, men vores erfaring er, at vi må bede om et depositum for ikke at sige nej til nogen, og efterfølgende at få afbud og køre med tomme pladser. Depositum på 1000kr indbetales på konto 8401 1047879 og gives retur efter workshoppen (hvis du er mødt op).

Om os

Vi har som permakultur diplomholdere, forfattere til Bogen om Permakultur, redaktører af Tidsskrift om Permakultur og initiativtagere først til Den selvforsynende landby og siden Permakultur landbrugene på Svanholm en mangeårig undervisningserfaring, har tidligere bygget halmhus og er uddannet økologiske landmænd.

Vel mødt – med ønske om en fremtid der modvirker klimaforandringerne. Esben Schultz og Mira Illeris

Læs mere på https://permakulturgaarden.dk/ og www.permakulturliv.dk

Program:

Dag 1

Kl. 10-13 – Vi mødes på landbruget – se det overordnede design, vision og vilkår og starter arbejdet

Kl. 13 – Frokost

Kl. 13.45 -17.30 – arbejde med kage undervejs

– teltopslagning og fri aften

18.00 – aftensmad

Dag 2

Kl. 7 – Morgenmad

Kl. 8.30-12.00 – arbejde

Kl. 12.00 – Frokost

Kl.12.45-17.00 – arbejde med kage undervejs

17.30 – aftensmad

Kl.19-20.30 Undervisning – Hvad og hvordan skal vi bygge? Off-grid halmhus med biogas, elsystem, komposttoilet, svaleskab og jordkælder.

Dag 3

Kl. 7 – Morgenmad

Kl. 8.30-12.00 – arbejde

Kl. 12.00 – Frokost

Kl.12.45-17.00 – arbejde med kage undervejs

17.30 – aftensmad – friaften

Dag 4

Kl. 7 – Morgenmad

Kl. 8.30-12.00 – arbejde

Kl. 12.00 – Frokost

Kl. 12.45 -15.00 – arbejde med kage til sidst

Kl.15.00 – 16.30 – Rundvisning på vores permakultur landbrug