Foredrag om Permakultur som alternativ til landbruget. √Örhus 7.11. kl. 19.-22.

FOREDRAG OM ‚ÄĚMADEN OG MULDEN‚ÄĚ – LANDBRUGETS KRISE OG ALTERNATIVER

Vi har v√¶ret n√łdt til at flytte det n√¶ste foredrag i foredragsr√¶kken “Vores st√łrste udfordringer fortalt af de mest kompetente” fra torsdag den 26. okt. til tirsdag den 7. nov.

Til gengæld har vi været så heldige at få både Kjeld Hansen, Esben Schultz og Mira Illeris til at holde foredrag.

Tirsdag 7/11 – MADEN OG MULDEN – kl. 19-22 i Sager der Samler N. J. Fjordsgade 2. Deltagelse er gratis. Hele foredragsr√¶kken https://detfaellesbedste.dk/…/SAMLET-FOREDRAGSRAeKKE… . Del gerne.

‚ÄĘ Kjeld Hansen, √łkologisk landmand, journalist, redakt√łr af gylle.dk, forfatter, foredragsholder, debatt√łr m.m.

‚ÄĘ Esben Schultz og Mira Illeriis, begge uddannet √łkologiske landm√¶nd, jordbrugere, redakt√łrer af tidsskrift om permakultur, forfattere til Bogen om permakultur, stiftere af Skovvirke, aktive i foreningen Permakultur Danmark.

#KjeldHansen er vel den i Danmark, der ved allermest om landbruget og alle de udfordringer, det st√•r over for i dag. Han er redakt√łr for gylle.dk, har skrevet et v√¶ld af indsigtsfulde b√łger om dansk landbrug og dets naturdestruktion.

Et landbrug, der √łdel√¶gger vores hav, destruerer biodiversiteten, er st√łrste drivkraft bag klimakrisen, leverer giftige f√łdevarer. Hvor stadig f√¶rre ejer stadig mere. Som forgifter drikkevandet, har enorme dyrevelf√¶rdsproblemer og alligevel hverken tjener penge eller byder p√• liv og arbejdspladser p√• landet. Det skal virkelig ske noget. Og det kan Kjeld Hansen om nogen formidle.

En af de ting der skal ske, det er at vi dyrker på nye måder i fremtiden. Det kan #EsbenSchultz og #MiraIlleris om nogen fortælle om. De har arbejdet med permakultur og skovlandbrug hele deres liv. Var medstiftere af Den selvforsynende Landsby på Fyn. Har etableret Skovvirke med 6 permakultur jordbrug på Sjælland. Udgivere af tidsskriftet Permakultur og står bag den nye Bogen om Permakultur, der udkommer 28.oktober se mere https://permakulturgaarden.dk/

#Permakultur og skovlandbrug rummer de vigtigste l√łsninger p√• biodiversitetskrisen og klimakrisen; en dyrkningsform der opbygger mulden og fastholder vandet med dyr og planter i nye balancer. Som kan genskabe livet, arbejdspladser og produktionsgl√¶de p√• landet samtidig med, at det giver sunde f√łdevarer.

Permakultur og regenerative jordbrug rummer de helt afg√łrende l√łsninger p√• fremtidens b√¶redygtige forsyning af mad.

Tilmelding til sekretariat@detfaellesbedste.dk m√¶rket “Foredrag 7. nov.” – skriv ‘online’ hvis du vil overv√¶re det online.

Foredragsr√¶kken er et led i omstillingsprojektet “Borgerdrevet Omstilling – Aarhus ser gr√łnt” iv√¶rksat af Det F√¶lles Bedste med #Kooperationen, #FrieB√łnderLevendeLand, #MellemfolkeligtSamvirkeAarhus, #AndelssamfundetHjortsh√łj som samarbejdspartnere.

I Nyhedsbrev 20 kan du se de projekter for omstilling af mad, som borgerne der er med i projektet indtil videre har formuleret https://detfaellesbedste.dk/…/2023/10/20_nyhedsbrev3.pdf

og du kan l√¶se om hele projektet her https://detfaellesbedste.dk/…/2023/08/PROJEKTET-1.pdf