NY BOG OM OPSTART AF BO-FÆLLES-SKABER

Stor tak til Jacob Rask og Helena Reumert Gjerding, der har forfattet en bog, om økonomi, jura, visioner, beslutningsprocesser mm. i forbindelse med opstart af kollektiver, bygge- og bofælleskaber.

Jeg synes bogen har manglet. Der er brug for solide fællesskab, hvis vi skal takle klima- og biodiversitetskrisen.

Mange etablerede fællesskaber bidrager med erfaringer. Esben og jeg blev interviewet af Jacob, om vores arbejde med både Den Selvforsynende Landsby på Fyn og Skovvirke v. Svanholm på Sjælland, hvor vi nu er 6 familier, der bygger off-grid halmhus og etablerer permakultur skovlandbrug.

Det vil være en stor glæde for os, hvis vores erfaringer kan bruges af andre. Det er erfaringer, der både har været smertefulde på vejen, men også lærerige og har ført os til det pragtfulde visionære fællesskab, hvor vi nu bor.

Bogen er på en gang grundig, overskuelig og let at læse : )